over mij
An De Gendt - heliantus


mijn verhaal

Door stil te staan bij de opvoeding van mijn twee kinderen, ben ik gaan beseffen dat de klassieke geneeskunde vooral gericht is op het behandelen van symptomen in plaats van de eigenlijke oorzaak aan te pakken. Tijdens mijn loopbaan als doktersassistente kwam ik voor het eerst in contact met homeopathie. Dankzij homeopathie, dat een alternatief biedt door zich te richten op de zelfgenezende kracht van het lichaam, heb ik ingezien dat niet elke griep of verkoudheid dient behandeld te worden met symptomatische medicatie. 


Op professioneel vlak heb ik vervolgens een pauze ingelast om me te kunnen focussen op de opvoeding van mijn kinderen. In deze periode heb ik de kans gegrepen om me verder te verdiepen in een aantal alternatieve therapieën zoals voetreflexologie, kinderpsychologie, tenen lezen, naturopathie en homeopathie gestudeerd. Stuk voor stuk behandelingen die gericht zijn op het optimaliseren van het menselijk lichaam.heliantus - holistische praktijk


Deze opleidingen hebben me doen beseffen dat lichaam en geest samenhangen en men steeds de totale mens dient te bekijken. Tijdens een moeilijkere periode van mijn leven ben ik destijds in contact gekomen met een astrologe. Ik had op voorhand geen verwachtingen, maar wat ze zei raakte me diep en prikkelde mij om ook deze leer zelf te bestuderen. Achteraf gezien besefte ik dat het Pluto in 3 was die ervoor gezorgd heeft dat ik gedoemd ben om eeuwig te blijven studeren… ;-)

 

Mensen begeleiden naar meer inzicht in hun leven helpt me dagelijks een tevredener mens te worden. Na een lange periode van opleidingen en studies, voel ik me nu klaar om dit op een professionele manier aan te pakken. Voor mij persoonlijk zie ik dit als weegschaal als een ware uitdaging, maar met Mars in het 1ste huis leeuw zie ik me gesterkt om dit te volbrengen.

 

Live the positive,

 

An

 
omgaan met emoties


Geen enkele emotie is slecht. Ook iemand die zich nooit boos maakt, heeft een probleem. Het is goed dat iemand woede kan voelen en het daarna terug kan los laten. Zo hebben we alle emoties nodig. Stelt u zich eens een film voetbalmatch, relatie,... Zonder emoties voor? Wees je bewust van jouw emoties. Deze vinden altijd ergens hun oorsprong in het lichaam. Elke emotie correspondeert dan ook met een bepaald orgaan. Kijk maar naar een heleboel spreekwoorden, waar zouden deze anders vandaan komen:


Wat ligt er op zijn lever?

Zijn gal uitspuwen.

Hij draagt het hart op de tong.


Het is de duurtijd van de emotie en de context waarin de emotie zich afspeelt die maakt of iets problematisch wordt. Iemand die bijvoorbeeld angstig is bij het zien van een spin, is normaal gedrag. Is die persoon echter constant bezig met het rondkijken of er geen spinnen in de buurt zijn, dan belet dit de persoon een vrij leven te hebben en is dit problematisch gedrag. Geef liever aandacht aan de emotie, voel de spanning, voel de pijn,… en probeer ze vervolgens los te laten.


Na een intense periode van het palliatief begeleiden van een zeer goede vriendin, heb ik besloten me in te blijven zetten als vrijwilligster binnen de paliatieve zorg. Zo blijf ik met beide voeten op de grond en tracht ik te relativeren wat echt belangrijk voor mij is.  Het helpt me om mensen die verlies of rouw aan het verwerken zijn, beter te begeleiden.heliantus

live the positive

heliantus logo


0478 66 99 25

paneellaan 6

9140 temse


contact

consultaties

enkel op afspraak


© Copyright. All Rights Reserved.