naturopathie

 

 

naturopathie

heliantus naturopathie

 

zelfgenezend vermogen van het lichaam

Naturopathie is geen behandelmethode op zich, maar een verzamelnaam voor natuurlijke benaderingen van het in balans brengen van lichaam en geest:

 

- etherische oliën

- bachbloesems

- oorkaarsen

- fytotherapie

- voedingstips

 

Gezondheid wordt in de naturopathie niet gedefinieerd door de afwezigheid van ziekte, maar eerder een toestand van harmonie en welbevinden, zowel op fysiek, emotioneel als mentaal vlak. Het zelfgenezend vermogen van uw lichaam zorgt voor een continu streven naar een evenwicht tussen alle lichamelijk en emotionele processen. Stress, trauma's, slechte voeding, levensstijl,... kunnen voor een verlaagde immuniteit zorgen. Waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam er onvoldoende in slaagt om een natuurlijk evenwicht zonder "klachten" te bewaren.

 

heliantus oorkaarsen


oorkaarsen

Het gebruik van oorkaarsen is een oeroude behandeling die in vele oude culturen bekend was. Een handgemaakte holle kaars uit bijenwas die langzaam smeult, met onderaan in de kaars een filter die de verbrande resten of was opvangt. In de oorkaars ontstaat er een lichte onderdruk, te wijten aan het omgekeerde schoorsteeneffect waardoor er een min of meer zuigende werking ontstaat die voor een extractie van oorsmeer zorgt.  De vlam zorgt voor een zachte, natuurlijke vibratie op het trommelvlies die de doorbloeding van de gehoorgang verhoogt en plaatselijke zenuwuiteinden stimuleert. Het resultaat is een zalig, weldadig en rustgevend effect, maar vooral een gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, de oor- en neuszone.

 

Het is erg nuttig bij tal van ongemakken en klachten zoals gehoorsituaties, losmaken en verwijderen van oorsmeer, neusproblemen, sinusitis, keelontsteking, verkoudheid, lopende neus, griep, hoofdpijn, lichte vorm van migraine, ontstoken amandelen, stress, prikkelbaarheid, hyperactiviteit, slapeloosheid, zwaar hoofd,...


heliantus bachbloesems


bachbloesems

De Bachbloesem-therapie is door Dr. Homeopaat Edward Bach ontwikkeld, aan het begin van vorige eeuw. Het zijn vloeibare planten extracten die inwerken op de storende emoties en gemoedstoestanden. De meest bekende is rescue, een combinatie van 5 remedies, die werkt bij shock of paniek.


Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking. Je kan ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met medicatie, zonder de werking hiervan te belemmeren.


Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar worden omgebogen naar hun tegen pool.


Tijdens een consult bepaal ik aan de hand van een aantal vragen welke bachbloesems een heilzame werking zouden kunnen hebben op jou.


heliantus etherische oliën


etherische oliën

Etherische olie is de aromatische of geurende olie die gewonnen wordt uit geneeskrachtige planten. Dit gebeurt volgens een welbepaald procédé zodat de essentie of de levenskracht van de plant overgaat in de olie. Het is daarom dat etherische olie ook wel eens essentiële olie wordt genoemd. Elke plant heeft zijn uniek aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing.


Ze bieden dan ook verlichting bij tal van aandoeningen. Sommige etherische oliën zijn zo krachtig dat ze een antibiotische werking bevatten. Daarnaast kan de therapie ook toegepast worden bij niet-fysieke aandoeningen. De etherische oliën worden gebruikt om invloed uit te oefenen op de geest en het emotionele van de mens en hun uitwerking is anatomisch bewezen.


In de aromatherapie is het de bedoeling dat de aromatische geurmoleculen, die elk hun eigen trilling hebben, via de reukzenuwen in onze hersenen iets overbrengen van de levensenergie van de plant. Zo kunnen depressieve mensen worden opgepept en zenuwachtige mensen worden gekalmeerd.
je hebt maar één lichaam

Zorg er goed voor! Even tijd nemen voor uzelf, een ontspannend bad, een wandeling in de natuur, een gezonde levenstijl, enz... Ook op tijd hulp inroepen van een professional is zorg dragen voor je lichaam. Dit zowel preventief als bij het optreden van "klachten" is je eigen lijf graag zien.


We worden geboren als voelers, opgeleid als denkers en met veel geluk/moeite leren sommige onder ons terug voelers te worden.


Een naturopatisch consult vervangt geen medisch onderzoek.

Bij klachten kunt u best eerst uw arts raadplegen.