reiki

 

 

reiki


heliantus naturopathie

 

oorsprong

De Japanner Mikao UsuÏ onderwees Reiki begin van de 20e eeuw en noemde het systeem “UsuÏ Reiki Ryoho”. Dit is een techniek voor spirituele groei. De gever treedt op als tussen persoon (tussen de kosmische energie en de te behandelen persoon).

Alles wat uit energie bestaat kan Reiki ontvangen, mensen, dieren, planten,…


heliantus oorkaarsen


oorkaarsen

Het gebruik van oorkaarsen is een oeroude behandeling die in vele oude culturen bekend was. Een handgemaakte holle kaars uit bijenwas die langzaam smeult, met onderaan in de kaars een filter die de verbrande resten of was opvangt. In de oorkaars ontstaat er een lichte onderdruk, te wijten aan het omgekeerde schoorsteeneffect waardoor er een min of meer zuigende werking ontstaat die voor een extractie van oorsmeer zorgt.  De vlam zorgt voor een zachte, natuurlijke vibratie op het trommelvlies die de doorbloeding van de gehoorgang verhoogt en plaatselijke zenuwuiteinden stimuleert. Het resultaat is een zalig, weldadig en rustgevend effect, maar vooral een gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, de oor- en neuszone.

 

Het is erg nuttig bij tal van ongemakken en klachten zoals gehoorsituaties, losmaken en verwijderen van oorsmeer, neusproblemen, sinusitis, keelontsteking, verkoudheid, lopende neus, griep, hoofdpijn, lichte vorm van migraine, ontstoken amandelen, stress, prikkelbaarheid, hyperactiviteit, slapeloosheid, zwaar hoofd,...


heliantus bachbloesems


wat kan reiki voor jou betekenen?

  • Een intens rustgevend en ontspannend
  • Reiki werkt stimulerend en geeft mensen een duwtje in de rug in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld bij keerpunten in het leven, na een afscheid, maar ook om je doelen te manifesteren.
  • Reiki steunt je in het omgaan met emotionele stress. Bijvoorbeeld als je belangrijke beslissingen moet nemen, …
  • Reiki werkt in op angst, negatieve emoties, maar ook pijn.
  • Door de heling kunnen ook lichamelijke klachten herstellen
  • Op het emotioneel en mentaalvlak om oude pijnen, patronen en overtuigingen zodat er een nieuw bewustzijn kan ontstaan. Zodat we een stapje dichter bij ons eigen pad geraken
  • Spiritueel brengt Reiki meer bewustwording van jezelf, de mensen en de situaties om je heen. Hoe meer je naar binnen gaat, hoe meer je hogere zelf duidelijk wordt. hoe meer je naar je eigen waarheid gaat leven. Zo leer je met meer rust, respect en geduld bepaalde situaties, personen,… te bekijken. En er even waardevol naar te handelen.


heliantus etherische oliën