voetreflexologie

 

 

heliantus voetreflexologie

voetreflexologie


heliantus - voetreflexologie voetreflex temse


een lichaam in balans

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurlijke methode om de gezondheid te bevorderen. Het werkt bovendien pijnverlichtend en preventief. Het is een holistische behandelingswijze van het gehele lichaam. Holistisch betekent dat het lichaam bekeken wordt als een eenheid van lichaam en geest.


De voeten zijn een afspiegeling van het hele lichaam. Door een reflex(spiegel)punt te bewerken, wordt het bijbehorende lichaamsdeel gestimuleerd. Daarnaast draagt dit bij tot een beter evenwicht in het lichamelijk, emotioneel en psychische energiesysteem. Voetreflexologie is één van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden.

heliantus voetreflex voetreflexologie


geheime taal van je voeten

 Je hele lichaam wordt weerspiegeld in je voeten. Alle organen hebben een eigen zone. Door deze zone te masseren ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Zo worden zowel de lymfen als de energiedoorstroming gestimuleerd waardoor je lichaam beter afvalstoffen kan afvoeren. Organen die specifiek gestimuleerd worden, zullen beter functioneren.

 

Je linkervoet symboliseert de vrouwelijke kant en heeft te maken met je constitutie, emoties, onderbewuste, jouw ying kant. Je rechtervoet staat voor het mannelijke, ratio, conditie die na de geboorte is opgedaan, je bewuste en is jouw yang kant.

 

Voeten kunnen ook veel vertellen over iemands emotioneel en rationeel welzijn. Een plek die warm/koud aanvoelt, rood is of er net bleek uit ziet, kan wijzen op blokkades in het lichaam. Anderzijds kan men het lezen van de tenen dingen te weten komen over iemands karakter en hoe deze persoon in het leven staat.

 

heliantus voetreflex - An De Gendt


praktisch

Na de behandeling is het belangrijk voldoende water te drinken en jezelf een half uurtje rust te gunnen.


Een stralende gezondheid bereik je, net zoals in een zonnebloem, door de energie terug vloeiend te laten stromen.


Wanneer niet?

- acute ontstekingen van aders en lymfestelsel

- besmettelijke ziekten

- zwangerschap

- aggressieve kanker

- blessures aan de voet


Deze behandeling stelt geen medische diagnose, noch vervangt het enige medische behandeling! Het werkt wel aanvullend naar zelfgenezing en meer vitaliteit.